Нарешті прийшла весна і разом з нею тепло. Можна вже відкривати сезон пікніків, а головне всіма улюблених шашликів. Здавалося б, ніякої особливої ​​підготовки не потрібно, але це не так. Насамперед потрібно купити мангал.

Навіщо потрібен мангал

Багато хто виїжджає на природу з більш бюджетним варіантом - чотирма цеглинами. Тут у нас є відразу безліч застережень. По-перше, після того, як ви розводите багаття прямо на землі, на випаленій ділянці найближчим часом не буде нічого рости, а це дуже шкідливо для природи. По-друге, це пожежонебезпечно. Коли вогонь знаходиться в безпосередній близькості з травою і листям, автоматично збільшується небезпека поширення вогню. По-третє, це елементарно непрактично. Шампури не можуть триматися на тих сторонах, на яких повинні, немає фіксуючого жолоба, як в мангалі.

Вибираємо для себе найзручніший мангал

Перед покупкою мангала ми точно повинні визначиться з тим, скільки грошей ми готові витратити, скільки шампурів нам необхідно смажити за раз і який все таки нам потрібен мангал - мобільний, або ж звичайний статичний.

Дуже зручним варіантом стане розкладний мангал в чохлі, який спокійно можна скласти в багажник автомобіля і брати з собою куди завгодно.

Який мангал вибрати для найсмачнішого шашлику

Для збереження смаку, соковитості та аромату, шматочки м'яса на шампурах повинні мати діаметр в 5 сантиметрів, а значить на одному стандартному шампурі поміститься до 6 шматочків м'яса, але не варто його занадто щільно нанизувати. Шляхом нехитрих підрахунків визначаємо оптимальну ширину мангала - до 30 см. Якщо мангал буде ширше, то м'ясо може вийти не таким соковитим і ароматним, а дрова будуть згоряти швидше.

Ще один обов'язковий пункт - вільне місце для того, щоб відсунути шампури і розпалити вогонь, якщо вугілля охолоне. Тому оптимальна довжина мангала - 85-100 сантиметрів.