Кухня - це місце, де створюються кулінарні шедеври і обідає вся сім'я. Дуже важливо, щоб простір був комфортно влаштований, а для цього потрібно знати певні правила.

Правило робочого трикутника

Що це таке? Це той простір між раковиною, холодильником і варильною поверхнею. Основна робоча площа. Для комфортного готування на цьому шляху не може бути ніяких перешкод. Ідеальна пропорція - сума всіх сторін даного образного "трикутника" повинна дорівнювати мінімум трьом метрам, а максимум - 7,5. Дана система розрахована на те, щоб вам було де розвернутися, але і втомлюватися від біганини не доведеться.

Правило розумної витрати простору

Кращий вихід - вбудована побутова техніка, але через свою вартість вона доступна далеко не всім. Що ж робити в такому випадку - при плануванні кухні відразу продумуйте що і де буде стояти. Це допоможе заощадити час, гроші і місце.

Розраховуйте на максимально можливу кількість стільниць. Чим просторніше робочий простір - тим комфортніше і акуратніше проходить приготування. Якщо кухня зовсім крихітна, не соромтеся використовувати барну стійку або навіть підвіконня.

Правило грамотного освітлення

Під час приготування ваших страв ви працюєте з гострими предметами і різною побутовою технікою, тому для власної безпеки необхідно освітити кухню так, щоб над кожною робочою зоною у вас була достатня кількість світла.

Фартух - запорука акуратного вигляду кухні

Не забувайте, що робоча поверхня може досить сильно забруднюватися. Для того, щоб уникнути обшарпаних жирних шпалер, на кухнях найчастіше використовують фартух з плитки або ж скла.

Правило грамотної вентиляції

Щоб подушки не пахли борщем і котлетами, на кухні повинна бути хороша вентиляція. Для цього необхідно придбати якісну витяжку і грамотно її встановити, якщо немає досвіду - довіртеся професіоналам.

А головне - не забувайте використовувати якісні будматеріали під час ремонту.