Сьогодні дерев'яні конструкції стають все більш популярними.

Дерев'яний будинок це дуже затишно і комфортно, а також і корисно. Хто живе в будинку з дерева, зізнаються, що почуваються здоровішими і бадьорішими.

Але щоб дерев'яний будинок прослужив довго, потрібно ставитися до нього дуже уважно під час будівництва та після.

 

Також, обов'язково, у проекті необхідно передбачити природне провітрювання приміщень та конструкцій.

Найоптимальнішим матеріалом, з якого будується будинок, є зимове дерево з мінімальною вологістю. Весняний і літній ліс часто ще остаточно не висихає, коли його вже починають використовувати в будівництві. Тому, в майбутньому і виникає ряд проблем - деревина стає темнішою, змінює колір і в ній розвиваються всілякі грибки, пліснява і комахи.

Щоб уникнути цих несприятливих явищ, необхідно виконувати обробку спеціальними дезінфекторами та антисептиками. Така обробка захистить здорове дерево або сприяє одужанню вже ураженого дерева. Якісні препарати відрізняються тим, що не порушують структуру деревини, не змінюють її природні та технологічні властивості, а також залишають декор деревини.

Намагайтеся детально обстежити Ваші дерев'яні конструкції не рідше ніж один раз на рік, найкраще навесні. Особливу увагу приділяйте стану місць, які піддаються зволоженню. Якщо зараження відбулося, необхідно обробити це місце відповідним препаратом ще до того, як хвороба або паразит почнуть руйнувати структуру деревини.

Однією з найкращих по праву є продукція компанії Vidaron.

Компанія Vidaron розробила повний комплексний догляд із захисту дерев'яних конструкцій


Майже всі біологічні вороги деревини або руйнують її або знижують її міцність. Винятком є ​​плісняві гриби, які викликають лише поверхневе фарбування, що сигналізує про підвищену вологість деревини.

Зверніть увагу, деякі препарати шкідливі й у людини. Якщо на упаковці є напис «Для зовнішніх робіт», швидше за все у складі міститься біоцид і такий препарат застосовувати всередині приміщення – неприпустимо.

Також нові технології обробки дерев'яних конструкцій дозволяють їм залишатися більш стійкими до пожеж і загорянь. Для цього роблять обробку антипіренами, що містять сповільнювачі горіння. Якщо пожежа таки виникає, це ускладнює її поширення. Таку обробку необхідно повторять раз на кілька років.

При дотриманні цих рекомендацій і за допомогою професійних засобів Vidaron, Ваш будинок буде залишатися красивим і радувати Вас дуже-дуже довго!