Пінопласт – популярний і універсальний матеріал, який має низьку теплопровідність. Через свою легкість він зручний у монтажі, укладанні та кріпленні.
Будівельний пінопласт та його мінуси: легко руйнується під впливом багатьох технічних рідин (бензол, дихлоретан, ацетон) та їх парів; відноситься до класу добре горючих матеріалів, здатних підтримувати самостійне горіння.
Буває таке, що один і той самий товар, наприклад 5-см пінопласт, може коштувати від 6 до 18 грн за один лист. Справа в тому, що у будівництві існує кілька видів пінопласту, а саме ПСБ-С-15, ПСБ-С-25, ПСБ-С-25 ГОСТ, ПСБ-С-35, ПСБ-С-35 ГОСТ, ПСБ-С-50.
Кожна з цих марок відрізняється щільністю листа та вагою за 1м³.

 

 

Розглянемо ці марки докладніше:

ПСБ-С-15 найлегший і найдешевший пінопласт. 1 м³ цього пінопласту важить до 9 кг. Використовується лише для утеплення об'єктів зсередини.
ПСБ-С-25 найпоширеніший пінопласт. 1 м³ цього пінопласту важить 11-12 кг. Він трохи дорожчий за ПСБ-С-15, але за властивостями значно кращий. Застосовується для утеплення капітальних та тимчасових будівель.
ПСБ-С-25 ГОСТ – цей пінопласт у продажу зустрічається рідше. Він трохи щільніший і вагою до 16 кг за 1 м³.
ПСБ-С-35 – цей вид пінопласту застосовують для утеплення фасадів будівель, підлог та міжстінового утеплення. Також його можна використати під бетонну стяжку. Вагою 17-18 кг за 1 м³.
ПСБ-С-35 ГОСТ – цей варіант пінопласту зустрічається рідко. За властивостями (міцність на стиснення, межа міцності на вигині) схожий на екструдований пінополістирол, лише рангом трохи нижче, що дає право називати його економваріантом. Вага 26 кг за 1 м³.
ПСБ-С-50 – рідкісний вид пінопласту. Найчастіше використовується для моделювання – вирізання різних фігурок та моделей машинок, літаків тощо. Рідше – для утеплення фасадів, доріг та підлог (під стяжку).
Який саме вибрати пінопласт для утеплення – вирішувати вам. Однак пам'ятайте, що нижча ціна, тим гірша щільність, межа міцності на стиск і на вигин, а також коефіцієнт теплопровідності (головний критерій для багатьох покупців).
Клей для пінопласту можна придбати в нашому будівельному інтернет-магазині Akvilon.