У сучасних магазинах очі розбігаються від величезного вибору різноманітних сковорідок. Здавалося б, форма, матеріал, наявність антипригарного покриття і кришки - це все характеристика за вибором сковороди для домашнього вжитку. Але мало хто знає, що першим параметром, на який варто звертати увагу - це тип вручений поверхні:
-
Склокерамічна плита. Тут варто купити сковороду з потовщеним дном (більше 3 міліметрів).
-
Електроплита. Можна вибирати будь-які сковорідки.
-
Індукційна плита. Тільки спеціальні сковороди.
-
Газова плита. Можна вибирати будь-які сковорідки.
Які бувають матеріали сковорідок
Роблять сковорідки з нержавіючої сталі, алюмінію, чавуну і різноманітних сплавів.
Сталеві сковорідки
Найчастіше їх використовують на професійних кухнях. Вони вимагають особливих умінь. До таких сковорідок найбільше прилипає їжа. Краще вибирати агрегат з товстим дном - він менше деформується і на ньому виходять найсмачніші стейки.
Чавунні сковорідки
Це класика, це хардкор. Такі сковорідки дуже довговічні, надійні і навіть корисні. На чавунній сковороді рівномірно розподіляється температура і тому на них добре готувати страви, які потребують довгої обробки. Вони мають природні антипригарні властивості. Їх також використовують і для духовки.
З антипригарним покриттям
Основа зазвичай виготовляється зі сталі або алюмінію. За ними легше доглядати, на них менше пригорає і прилипає їжа. Можна не додавати масло під час смаження. Єдиним мінусом є те, що служать вони недовго - всього 2-3 роки. Лише деякі варіанти можуть "прожити" до 8 років, але вартість їх значно вище.
Алюмінієві
Такі сковорідки зазвичай легше всіх інших і дешевше всіх. Вони не такы довговічні як чавунні, але вам не доведеться викинути їх через місяць. Зазвичай їх вибирають на час - в гуртожиток, на орендовану квартиру ... Щоб і відслужила нормально, і не довелося викласти цілий статок.