Почнемо наш огляд з акрилових латексних фарб, тому що вони найбільш популярні та надзвичайно широко представлені на ринку лакофарбових матеріалів

Їхній безперечний плюс – економічна вигода. Для отримання хорошого результату достатньо лише двічі нанести фарбу на поверхню. Інша перевага акрилових фарб полягає в їх еластичності – вони перекривають тріщини в основі шириною до міліметра. Також акрилова фарба для стелі стійка до забруднень.
Акрилова латексна фарба для стін підходить так само добре, як і для інших основ та робіт, за винятком тих випадків, коли потрібна дуже якісна паропроникність покриття. Це може бути в тому випадку, якщо в будівлі погана гідроізоляція фундаменту. Тоді краще звернути увагу на силікатні фарби – поговоримо про них докладніше.

Силікатні фарби мають високу паропроникність, тому використовуються для фарбування будівель, погано захищених від підняття ґрунтових вод

Інакше висловлюючись, силікатні фарби рятують поверхню від вологи, що впливає на будинок зсередини. Також ці фарби не вимагають антисептичних добавок, оскільки розвиток мікроорганізмів у них є принципово неможливим. Силікатні фарби ідеально підходять для роботи з мінеральними штукатурками та поверхнями, що раніше були пофарбовані вапняною, цементною, силікатною фарбою. Рекомендується попередньо нанести силікатну грунтовку на поверхню, що потребує фарбування.
Насамкінець скажемо, що купити фарбу для стелі можна ще й силіконову. Про цей продукт професіонали відгукуються дуже добре, тому що цей тип поєднує в собі найкращі характеристики акрилових і силікатних фарб. Як і силікатні, ці продукти володіють високим ступенем паропроникності, але плівка, що утворюється в результаті нанесення фарби, водонепроникна, і не створює тиску підкладки, тим самим дозволяючи робити забарвлення оштукатурених поверхонь. Забруднення на поверхні, обробленої силіконовими фарбами – велика рідкість. Також не відбувається розм'якшення матеріалу при підвищенні температури.
Інша корисна особливість – високий рівень сумісності як з іншими фарбами, так і з різними типами мінеральних поверхонь.

Силіконова фарба високоеластична і здатна перекривати навіть двоміліметрові тріщини в основі

Завдяки хімічному складу, ці фарби не потребують різних антисептичних добавок. Єдиним недоліком цього ЛФМ можна назвати його відносно високу вартість, яка сповна перекривається високою якістю. Купити силіконову фарбу можна у нашому інтернет-магазині Akvilon.
Ознайомитись з фарбами різного типу та купити фарбу для ремонту можна у нашому каталозі – вибір за вами!