Піна поліуретанова (монтажна) – продукт, який застосовується у найрізноманітніших областях

Її можна застосувати для встановлення та ущільнення дверних коробок, віконних рам та інших конструкцій. А також для ізоляції різних матеріалів (наприклад, водопроводу), ущільнення швів і тріщин, заповнення різних порожнин.

Монтажна піна (поліуретанова) – це в'язка маса, яка починає розширюватися після виходу з балона та застигати під впливом вологи та повітря. В результаті утворюється твердий пінополіуретан.

Монтажна піна має високу щільність, стійкість до стиснення та розриву, адгезію до будівельних матеріалів

При використанні її в системах розвідних мереж, дозволяє знизити шуми, що виникають при роботі трубопроводів, кондиціонерів або систем обігріву приміщень. Піною можна заповнювати місця примикання щілин між трубами тощо.
Буває «піна з трубкою» (побутова піна) та «піна під пістолет» (професійна піна). Професійна монтажна піна легша, має високу точність нанесення, підвищену продуктивність, менший час застигання, нижче вторинне розширення та можливість багаторазового застосування. Професійні піни дорожчі за побутові (в середньому на 20-30%), але витрати на 30-50% менші.
Для професійної піни потрібний спеціальний пістолет. Такий монтажний пістолет коштує в 2, а то й у 5 разів дорожче за сам балон з піною. Зазвичай професійну піну купують будівельники та ремонтники, яким щодня доводиться працювати з пінополіуретановими герметиками. Якщо вам потрібна піна для одноразової роботи по господарству – купуйте звичайну побутову піну із трубкою.

Поліуретанова піна буває літньою та всесезонною

Літню піну застосовують від +5°С, а температура самого балона має бути вищою за +10°С.
За низьких температур збільшується час застигання піни. Це означає, що використовуючи літню піну в зимовий період, ви отримаєте матеріал, який стікає з вертикальної поверхні, кришиться і обростає скляними бульбашками.
Щоб уникнути всього цього, у всесезонну піну спеціально додають різні каталізатори та стабілізатори. Вона застигає при низькій вологості повітря і при температурах до -10°С (температура балона повинна бути вище +5°С). А ось час застигання значно більший. Робоча поверхня має бути очищена від льоду та снігу.
Можна купити монтажну піну вогнетривку та еластичну поліуретанову піну – все це існуючі різновиди монтажної піни.
Спеціально створена рецептура вогнетривкої поліуретанової піни дозволяє витримувати дію вогню до шести годин, забезпечуючи повну герметичність від диму та газу.
Поліуретанова піна застосовується як у звичайних, так і спеціальних цілях: вогнетривке монтування дверних та віконних рам; герметизація з'єднань між перегородками, стелями та підлогами, з метою стримування горіння та задимлення; заповнення порожнин і щілин; вогнетривка герметизація різних покрівельних конструкцій (димоходів, повітроводів тощо); нанесення звукопоглинального шару на двигуни; ремонт термоізоляції в холодильних камерах тощо.
Еластичні монтажні піни застосовуються в місцях, де необхідна стійкість до екстремальних механічних зрушень: у вібруючих спорудах та з'єднаннях, що сильно розширюються. Також їх використовують для зменшення акустичних шумів і як захист від ударів і струсів.
Купити поліуретанову піну можна у нашому інтернет-магазині Akvilon, використовуючи доставку чи самовивіз із Києва чи Вишневого.